Pluk de dag

MIJN VERHAAL

Er zijn van die momenten in het leven waarop je extra wakker wordt en beseft wat echt telt in het leven. Het overlijden van mijn moeder in 2017 was zo’n moment. Vanaf toen is ‘Pluk de dag’ van extra grote betekenis voor mij geworden en raad ik iedereen aan: ‘Stel niet uit om te genieten, morgen kan het afgelopen zijn’.

Toegankelijk

Creatief

Authentiek

Professioneel

Natuurlijk

MIJN VISIE

De dag plukken kan zonder dat je er veel voor nodig hebt, in soberheid schuilt het ware geluk. Onthechting van bezit en geld biedt meer ruimte voor vriendschappen, liefde en avonturen. Minder zorgen, meer vrijheid. Minder moeten, meer kunnen.

Ik ontmoet graag mooie mensen en houd van nieuwe avonturen. Regelmatig maak ik een wandeling met iemand om bij te praten, te lachen en de verdieping te zoeken.

In de zomer van 2020 heb ik in m’n eentje de GR10 gewandeld, een lange afstandswandeling over de Pyreneeën. In totaal 42 dagen en 960 kilometer met rugzak en tentje, van Atlantische oceaan naar Middellandse zee. Een geweldig avontuur dat me dichter bij mezelf en de natuur bracht, een mind-blowing en transformatieve ervaring.

In 2021 heb ik samen met drie anderen Mobiel Natuurkantoor Achterhoek gelanceerd. Een omgebouwd J7 camperbusje met werktafel, keukentje, frietklep en andere verrassende elementen. Hier konden mensen mee op pad, weg van systeemplafond de Achterhoekse natuur in. Voor een werkdag zoals je die niet vaak maakt en die je niet snel zult vergeten!

Met mijn vrouw Joyce en onze kinderen Finn en Mats gaan we vaak op pad met ‘Plukkie‘, ons eigen Peugeot J9 camperbusje. Het liefst gaan we naar de Alpen en maken we daar meerdaagse wandeltochten. Van hut naar hut of wildkamperen in ons tentje. Alleen de voorbereidingen en organisatie al vind ik geweldig!

De afgelopen jaren ben ik steeds nadrukkelijker bezig met sociale en ecologische duurzaamheid: als Struikrover bij Stichting Struikroven, als bestuurslid van Energiecoöperatie Duurzaam Doetinchem (ECDD), als duurzaamheidsadviseur voor verschillende opdrachtgevers, door het volgen van de Natuuropleiding, door het succesvol afronden van de minor circulaire economie aan de HAN en door het volgen van de internationale opleiding tot International Mountain Leader (IML). Zowel privé als zakelijk help ik graag mee de wereld een stukje mooier en duurzamer te maken!

In every walk with Nature one receives far more than he seeks

John Muir (1838-1914)